Hlavní obsah

Leitch natočil film ze studené války podle komiksu

Právo, Jiří Štraub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V současnosti sice není nouze o filmové adaptace komiksů, ale i tak se 3. srpna v tuzemských kinech objeví další. Tentokrát se ovšem nebude jednat o superhrdinský snímek studia Marvel, ale o filmovou verzi britské grafické novely Antonyho Johnstona a Sama Harta The Coldest City. Snímek ponese jméno Atomic Blonde: Bez lítosti.

Trailer k filmu Atomic Blonde: Bez lítostiVideo: Vertical Ent.

 
Článek

Režie se ujal David Leitch. Ten se sice dostal do povědomí především jako herec, ale v současnosti se věnuje spíše režii filmových adaptací slavných komiksů.

Jeho prvním celovečerním počinem byl John Wick s Keanu Reevesem z roku 2014, který ovšem nerežíroval sám. Na snímku totiž pracoval s Chadem Stahelským, jenž se posléze ujal i druhého dílu.

Leitch letos zaujal čtyřminutovým snímkem Deadpool: No Good Deed, který má nalákat na druhý díl celovečerního snímku o přisprostlém a velmi populárním marvelovském superhrdinovi, jehož se dočkáme příští rok a který také vznikne pod režijní taktovkou Leitche. Nyní je ovšem u režiséra nejaktuálnější Atomic Blonde, jenž představuje jeho úplně první celovečerní film, který režíroval sám.

„Ráz filmu noir, jaký novela má, je velmi zajímavý. Navíc jsem si velmi zamiloval její citlivé výtvarné pojetí. To, co jsem opravdu chtěl udělat, bylo obrátit to vzhůru nohama,“ uvedl Leitch pro web Deadline Hollywood.

Natáčení se zlomeninami

Děj Atomic Blonde se odehrává v Berlíně v roce 1989, tedy v časech studené války. Hlavní hrdinka se jmenuje Lorraine Broughtonová a má za úkol jako agentka MI6 vyšetřit vraždu kolegy. Ztvárnila ji Charlize Theronová, která je držitelkou Oscara za hlavní roli ve filmu Patty Jenkinsové Zrůda.

„Měla jsem osm úžasných trenérů, kteří mě v podstatě každý den rozsekali, a jsem jim za to velmi vděčná,“ citoval vyjádření herečky k přípravě na špiónskou roli magazín Deadline Hollywood. Hraní nebylo pro některé aktéry vůbec lehké. Theronová si před natáčením v Berlíně zlomila při boji dva zuby a její herecký kolega James McAvoy si předtím zase zlomil ruku, s čímž musel absolvovat i své akční scény.

Kromě jmenovaných herců se ve snímku dále objeví například Sofie Boutellaová, která si zahrála s Tomem Cruisem v letošní Mumii, nebo John Goodman. Toho jsme měli letos také možnost vidět s dalšími hereckými hvězdami v dobrodružném filmu, a to v Kongovi: Ostrovu lebek.

Reklama

Výběr článků

Načítám