Hlavní obsah

Animovaný Trump bude mít svůj seriál

Novinky, Stanislav Dvořák

Nechtěné pocty se dostalo americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Stephen Colbert bude produkovat komediální seriál z Bílého domu pro televizi Showtime. Zatím si objednala 10 dílů a vysílat je bude na podzim.

Foto: Profimedia.cz

Prezident Trump v pořadu The Late Show

Článek

Seriál, který zatím nemá název, se bude tvářit jako dokument z Bílého domu, ale bude to samozřejmě fikce, a především legrace. Bude líčit příběhy Trumpových blízkých přátel a rodinných příslušníků i členů vlády a „zkoumat jejich minulost a psychologii, aby zjistil, čím to je, že jsou tak trumpovití“.

Série chce reagovat na aktuální politické události, což znamená, že ji budou muset vyrábět velmi rychle. „Vím, že tohle chtělo dělat hodně lidí, a já jsem poctěn, že animovaný prezident pozval náš dokumentární štáb do svého soukromého světa,” řekl v nadsázce Colbert.

Celý koncept vzešel z postavy animovaného Trumpa, která se poprvé objevila minulý březen v pořadu The Late Show. Namluvil ji Brian Stack, ale není jasné, kdo bude hrát (nebo spíše mluvit) postavy v novém seriálu.

Trump je studnicí inspirace

Foto: Axel Schmidt, Reuters

Americký prezident Donald Trump po příletu do Hamburku

Donald Trump je se svým velmi specifickým chováním nekonečnou studnicí inspirace pro scenáristy a herce. Minisérii o volbách, které ho vynesly do úřadu amerického prezidenta, připravuje letos společnost HBO a výkonným producentem má být známý herec Tom Hanks.

Na příběhu o kontroverzní kampani Donalda Trumpa pracují Mark Halperin a John Heilemann, kteří stáli za podobným filmem Recount o prezidentských volbách v roce 2000 nebo za dramatem Game Change. V něm hrál Ed Harris senátora McCaina a Julianne Mooreová guvernérku Sarah Palinovou, jež se mediálně proslavila různými zmatenými výroky.

S parodováním prezidenta má úspěch americký herec Alec Baldwin, který chce o něm vydat také knihu. V únoru 2017 oznámil Mark Boal, držitel Oscara a autor slavných filmů Smrt čeká všude a 30 minut po půlnoci, že také připravuje seriál o volebním boji Donalda Trumpa.

Reklama

Výběr článků

Načítám