Hlavní obsah

Wonder Wheel Woodyho Allena slavnostně zakončí newyorský festival

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wonder Wheel, drama z padesátých let v režii newyorského veterána Woodyho Allena, se bude promítat na slavnostním zakončení Newyorského filmového festivalu. Ten se koná od 28. září do 15. října.

Foto: Amazon Studios

Kate Winsletová ve filmu Wonder Wheel

Článek

Ve filmu Woodyho Allena, který se natáčel přímo v New Yorku, hrají Kate Winsletová, Juno Templeová, James Belushi a také zpěvák Justin Timberlake.

Podobně jako Allenův snímek Café Society vznikl film Wonder Wheel ve spolupráci se společností Amazon Studios. Na poli celovečerních filmů sice nepůsobí dlouho, ale už má za sebou oscarové Místo u moře. Minulý rok byl na newyorském festivalu uveden právě tento film, což vede ke spekulacím, že jde o odrazový můstek pro Oscary.

O příběhu, který si napsal sám Woody, se moc neví. Jsou v něm prý „milenci, nevěra a gangsteři“. Festival končí v polovině října a premiéra před koncem roku může zajistit možnost zabodovat na Oscarech. Režiséři a producenti se často bojí, že když film pustí v lednu, za rok už si na něj nikdo nevzpomene a nedostanou ani nominaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám