Hlavní obsah

Mel Gibson se vrátí ve vánoční komedii

Právo, Jiří Štraub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká rodinná komedie Táta je doma z roku 2015 se dočká pokračování. Na plátna se opět vrátí rivalové z prvního dílu – Will Ferrell a Mark Wahlberg. Tentokrát se k nim připojí i Mel Gibson. Film bude do tuzemských kin uveden 7. prosince.

Trailer k filmu Táta je doma 2Video: CinemArt

 
Článek

Gibson v chystaném snímku ztvární Wahlbergova otce, který bude muset strávit nějaký čas v prostředí, kde bude pobývat také rodič Willa Ferrella, jehož hraje John Lithgow. Ten se do diváckého povědomí zapsal především díky slavnému televiznímu sitkomu Takoví normální mimozemšťané a minulý rok jsme ho měli možnost vidět i v thrilleru Zúčtování s Benem Affleckem.

„Je to stylové. Bylo těžké přimět Mela Gibsona, aby hrál mého otce, když je jen o dva roky mladší než já,“ žertoval Wahlberg v rozhovoru pro televizní pořad Entertainment Tonight.

Narážel tím na to, že mezi ním a Gibsonem je věkový rozdíl pouhých šestnácti let. Vtipem nešetřil ani Lithgow. „Ten chlap je nesnesitelná primadona. Nemá smysl pro humor,“ řekl herec s nadsázkou na Gibsonovu adresu.

Jeho poznámka navíc naprosto přesně pasuje na postavu, kterou Lithgowův kolega ve snímku hraje. Jak je patrné z upoutávky k filmu, Gibson i Lithgow ztvární dvě povahově naprosto rozdílné postavy. Zatímco první jmenovaný působí jako drsný otec, což bylo v prvním díle příznačné také pro Wahlberga, Lithgow je podobně jako Ferrell mírumilovný rodinný typ.

Vzhledem k tomu, že všichni mají spolu strávit vánoční prázdniny v jednom domě, nebude nouze o komické situace.

V Táta je doma 2 se dále objeví John Cena a vrátí se také Linda Cardelliniová. Režie se opět ujme Sean Anders. Na scénáři se podílel znovu se svým dlouholetým spolupracovníkem Johnem Morrisem, s nímž napsal například komedii Millerovi na tripu.

Oba jsou s dalšími scenáristy také autory snímku Návrat blbýho a blbějšího, pokračování oblíbené komedie s Jimem Carreym a Jeffem Danielsem z devadesátých let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám