Hlavní obsah

Pražský filharmonický sbor vystoupí v Bregenzu a v Izraeli

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tradičně se Pražský filharmonický sbor (PFS) se svým sbormistrem Lukášem Vasilkem zúčastní během prázdnin významných zahraničních projektů. Na rakouském operním festivalu v Bregenzu bude spoluúčinkovat v inscenaci Bizetovy Carmen britského režiséra Kaspera Holtena a italského dirigenta Paola Carignaniho.

Foto: Petra Hajská

Pražský filharmonický sbor vystoupí v zahraničí.

Článek

Po premiéře 19. července se zúčastní šestadvaceti repríz. Kromě toho vystoupí sbor v Rossiniho opeře Mojžíš v Egyptě ve Festivalovém domě (20., 23. a 31. července) v inscenaci italského dirigenta Enriqua Mazzoly a nizozemské režisérky Lotte de Beer.

PFS je od roku 2010 rezidenčním sborem operního festivalu v Bregenzu. Účinkoval tam s Vídeňskými symfoniky v operách Aida, Andrea Chénier, Kouzelná flétna a Turandot, na samostatných koncertech a ve světových premiérách oper Pasažérka polského skladatele Mieszyslawa Weinberga, Miss Fortune britské skladatelky Judity Weirové, Solaris německého skladatele Detleva Glanerta a Kupec benátský polského skladatele Andrého Tchaikowského. Tato inscenace získala prestižní ocenění International Opera Award 2014.

V červenci se také část sboru vydá do Izraele, kde vystoupí v šesti koncertních uvedeních Pucciniho opery Turandot (20.– 30. července) s Izraelskou filharmonií pod taktovkou Zubina Mehty, s tímto tělesem i dirigentem PFS spolupracuje již několik dekád.

Po návratu do Čech se sbor poprvé představí domácímu publiku na jubilejním, desátém ročníku festivalu Dvořákova Praha, který se uskuteční ve dnech 7.– 23. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám