Hlavní obsah

Startuje festival Hrady CZ s Klusem, Müllerem a Arakainem s Lucií Bílou

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná další ročník putovního hudebního festivalu Hrady CZ. První zastávka je naplánovaná na pátek a sobotu 14. a 15. července na hrad Točník.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Klus se vypravil na Hrady CZ.

Článek

Pokračovat bude na Kunětické hoře (21. a 22. 7.), na Švihově (28. a 29. 7.), v Rožmberku nad Vltavou (4. a 5. 8.), na Veveří (11. a 12. 8.), v Hradci nad Moravicí (18. a 19. 8.), na Bouzově (25. a 26. 8.), na Bezdězu (1. a 2. 9.) a na slovenském hradě Červený Kameň (10. 9.).

Exkluzivně se na festivalu jako jedna z hlavních hvězd představí písničkář Tomáš Klus. Organizátoři do programu historicky poprvé zařadili i rockovou kapelu Arakain s Lucií Bílou. Jejich společné koncerty jsou vyhlášené a obě strany se k nim rády vracejí.

Po dvanácti letech se na festivalu Hrady CZ představí také slovenský zpěvák Richard Müller. „V roce 2005 zahajoval první ročník festivalu pro několik stovek lidí. Byly to tehdy velmi pěkné koncerty se zajímavou hradní atmosférou. Vzpomněli jsme si na něj po letech a jsme zvědaví, jak jeho osvědčené nesmrtelné hity přijme třeba desetitisícihlavé publikum,“ prozradil jeden z organizátorů Michal Šesták.

V programu se na letošním hradním festivalu objeví také Horkýže Slíže, No Name, Olympic, Wohnout, Anna K., Xindl X, Plexis, Portless, Sto zvířat, Vladimnir 518, Vypsaná fixa či Visací zámek, na hradě Veveří vystoupí exkluzivně Ivan Mládek se svým Banjo Bandem.

Páteční program proběhne stejně jako v sobotu na dvou pódiích a tradičně ho oživí vždy mezi devátou a půl desátou večerní festivalový karneval s vyhlášením nejlepších masek.

Festivalová vstupenka bude zahrnovat vstup na prohlídkové okruhy jednotlivých památek zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám