Hlavní obsah

Filmové premiéry: Pěkně blbě, Oklamaný, Svět podle Daliborka a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z karlovarského festivalu jdou tento týden do distribuce čtyři filmy: komedie Pěkně blbě, novinka Sofie Coppolové Oklamaný, český dokument o mladém neonacistovi Svět podle Daliborka a drama Axolotl Overkill. Do kin jde vedle nich i komedie Milovník po přechodu a dva roky po událostech Úsvitu planety opic začíná děj sci-fi Válka o planetu opic.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Pěkně blbě

Trailer k filmu Pěkně blběVideo: Aerofilms

Kumail je Pákistánec a příležitostný stand-up komik. Když se seznámí s půvabnou Emily, je zřejmé, že jejich setkání nebude poslední. Mezi oběma se zrodí hezký vztah, ale Kumail se neodváží přiznat rodičům, že miluje jinou než pákistánskou dívku. Vše se zkomplikuje, když Emily upadne do kómatu a Kumail o ni musí bojovat s předsudky na obou stranách.

Pěkně blbě, USA 2017, komedie, 119 min., režie: Michael Showalter, hrají: Kumail Nanjiani, Zoe Kazanová, Holy Hunterová a další

Oklamaný

Upoutávka na film OklamanýVideo: CinemArt

Za zdmi jižanského dívčího penzionátu zuří občanská válka, uvnitř se dívky snaží ji nebrat na vědomí - dokud se k nim nedostane těžce zraněný voják Unie. Ujmou se ho v zájmu křesťanského milosrdenství, aby ho vyléčily a pak ho vydaly jako válečného zajatce. Jenže mladý muž si záhy omotá kolem prstu dívky a ženy všeho věku. Začíná velké drama.

Oklamaný, USA 2017, drama, 94 min., režie: Sofia Coppolová, hrají: Nicole Kidmanová, Kirsten Dunstová, Elle Fanningová, Colin Farrell a další.

Svět podle Daliborka

Trailer k filmu Svět podle Daliborka Video: Bontonfilm

Dalibor K. (37) pracuje jako lakýrník, točí amatérské horory, skládá naštvané písně, maluje a je radikální neonacista. Doposud neprožil plnohodnotný vztah se ženou, bydlí stále se svojí matkou. Nesnáší svoji práci, cikány, Židy, uprchlíky, homosexuály, Merkelovou, pavouky a zubaře. Nesnáší svůj život, ale neví, co změnit.

Svět podle Daliborka, ČR 2017, dokument, 105 min., režie: Víta Klusák

Axolotl Overkill

Upoutávka na film Axolotl Overkill Video: Aerofilms

Šestnáctiletá Mifti žije v Berlíně, kde vymetá večírky, experimentuje s drogami a sexem a kašle na školu. Dospělí jí připadají zoufalí. Ti si o ní zase myslí, že je drzá, zbytečně smutná a bezhlavě zamilovaná. Dospělí zoufalci se totiž nechtějí zabývat podstatou věci: Mifti ví, že je na všechno na celém světě sama. Ať už tahle fráze znamená cokoliv.

Axolotl Overkill, Německo 2017, drama, 94 min., režie: Helene Hegemannová, hrají: Jasna Fritzi Bauerová, Arly Jover, Laura Tonke, Mavie Hörbigerová a další

Milovník po přechodu

Upoutávka na film Milovník po přechodu Video: Bontonfilm CZ

Neodolatelný seladon městských bazénů Maximo měl jediný cíl – klofnout bohatou starší dámu, nechat se vyživovat a vést sladký život. Klaplo to dokonale. Každá zlatá žíla ale někdy vyschne a Maxim se ocitá se ve světě lidí, kteří pracují, nakupují, sami si vaří a provádějí další nepředstavitelné věci. Povede se Maximovi oprášit své zašlé umění svůdce?

Milovník po přechodu, USA 2017, komedie, 115 min., režie: Ken Marino, hrají: Eugenio Derbez, Kristen Bellová, Salma Hayeková, Raquel Welchová a další.

Válka o planetu opic

Upoutávka na film Válka o planetu opicVideo: CinemaArt

Z inteligentního šimpanze Caesara se stal vůdce společenství opic a okolnostmi je mu vnucena nová role válečného generála. Situace jeho opičího klanu je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou. Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Nastupuje na cestu pomsty.

Válka o planetu opic, USA 2017, sci-fi thriller, 143 min., režie: Matt Reeves, hrají: Andy Serkis, Woody Harrelson, Judy Greerová, Steve Zahn a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám