Hlavní obsah

Seriál Netflixu v Číně zmizel. Nepochopili jsme prostředí cenzury, přiznala firma

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před rokem chtěla ambiciózní internetová společnost Netflix v Číně otevřít novou streamovací službu. Nyní už to neplánuje. Cenzoři právě zakázali další animovaný seriál - BoJack Horseman.

Foto: Netflix

BoJack Horseman

Článek

BoJack Horseman je satirická komediální série o kresleném antihrdinovi, bývalé televizní celebritě, která žije z minulosti, vůbec nic nedělá a vymlouvá se, že píše memoáry. Navíc je BoJack napůl člověk a napůl kůň.

Horseman minulý týden zmizel z čínských stránek iQiyi. Evidentně narazil na vládní cenzuru, upozornil server Variety.

Seriál na čínské streamovací službě vydržel jen dva dny. Zástupce čínské strany uvedl, že „obsah bude muset být upraven“. Nezmínil, kdy se seriál může vrátit, ani jestli se tak stane. Netflix zatím nic nekomentoval. Patrně ani neví, co se přesně v čínských úřadech děje.

Netflix loni vzdal vlastní firmu v Číně a podepsal spolupráci s tamní společností iQiyi. Ta má prý asi 500 miliónů uživatelů. Generální ředitel Netflixu Reed Hastings uznal, že patrně pořádně nepochopili čínské prostředí plné nejrůznějších omezení. „Byli jsme přirozeně optimističtí, ale pomalu nás to semlelo,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám