Hlavní obsah

Láska a retro gangsteři. Nový Woody Allen bude v prosinci

Novinky, Stanislav Dvořák

Nezničitelný newyorský klasik Woody Allen letos natočil retro snímek Wonder Wheel, který by se měl do kin dostat koncem roku, uvedl americký server Variety.

Foto: Profimedia.cz

Woody Allen

Článek

Wonder Wheel se odehrává v padesátých letech na Coney Islandu. Projekt vznikl pod hlavičkou Amazon Studios a v hlavních rolích uvidíme Jima Belushiho, Justina Timberlaka nebo Kate Winsletovou. Ta ještě nikdy s Woodym Allenem nepracovala. Mohla se sice objevit v dramatu Match Point, ale z rodinných důvodů pak roli vzdala.

„Milenci, nevěra a gangsteři,“ popisují ve zkratce tvůrci svůj příběh. Premiéra těsně před koncem roku mu má zajistit možnost zabodovat na Oscarech. Režiséři a producenti se často bojí, že když film pustí v lednu, za rok už si na něj nikdo nevzpomene a kvůli tomu nedostanou ani nominaci na zlatou sošku.

Studia Amazon jsou poměrně novým, ale výrazným hráčem ve světě celovečerních filmů. Sázejí na áčkovou kvalitu a nešetří – už jim to vyneslo Oscara za film Manchester by the Sea s Caseym Affleckem nebo za film Obchodník v kategorii neanglicky mluvených filmů.

Woody Allen točí každý rok jeden film. Loni přišel s dramatem Café Society, které sklidilo spíše vlažné recenze. Mnohem lepší byly Jasmíniny slzy z roku 2013. Brilantní tragikomedie o namyšlené bohaté ženě, která ztratí majetek a musí se „snížit“ k normálnímu životu, vynesla Oscara herečce Cate Blanchettové. Její rozmazlená Jasmína se po rozvodu nastěhuje ke své sestře Ginger do malého bytu. Znechucená elegantní dáma přijímá práci recepční v zubní ordinaci, což ji ale ponižuje. Navíc jí nadbíhá zubař, který je pro ni příliš obyčejný.

Reklama

Výběr článků

Načítám