Hlavní obsah

Láska a retro gangsteři. Nový Woody Allen bude v prosinci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezničitelný newyorský klasik Woody Allen letos natočil retro snímek Wonder Wheel, který by se měl do kin dostat koncem roku, uvedl americký server Variety.

Foto: Profimedia.cz

Woody Allen

Článek

Wonder Wheel se odehrává v padesátých letech na Coney Islandu. Projekt vznikl pod hlavičkou Amazon Studios a v hlavních rolích uvidíme Jima Belushiho, Justina Timberlaka nebo Kate Winsletovou. Ta ještě nikdy s Woodym Allenem nepracovala. Mohla se sice objevit v dramatu Match Point, ale z rodinných důvodů pak roli vzdala.

„Milenci, nevěra a gangsteři,“ popisují ve zkratce tvůrci svůj příběh. Premiéra těsně před koncem roku mu má zajistit možnost zabodovat na Oscarech. Režiséři a producenti se často bojí, že když film pustí v lednu, za rok už si na něj nikdo nevzpomene a kvůli tomu nedostanou ani nominaci na zlatou sošku.

Studia Amazon jsou poměrně novým, ale výrazným hráčem ve světě celovečerních filmů. Sázejí na áčkovou kvalitu a nešetří – už jim to vyneslo Oscara za film Manchester by the Sea s Caseym Affleckem nebo za film Obchodník v kategorii neanglicky mluvených filmů.

Woody Allen točí každý rok jeden film. Loni přišel s dramatem Café Society, které sklidilo spíše vlažné recenze. Mnohem lepší byly Jasmíniny slzy z roku 2013. Brilantní tragikomedie o namyšlené bohaté ženě, která ztratí majetek a musí se „snížit“ k normálnímu životu, vynesla Oscara herečce Cate Blanchettové. Její rozmazlená Jasmína se po rozvodu nastěhuje ke své sestře Ginger do malého bytu. Znechucená elegantní dáma přijímá práci recepční v zubní ordinaci, což ji ale ponižuje. Navíc jí nadbíhá zubař, který je pro ni příliš obyčejný.

Reklama

Výběr článků

Načítám