Hlavní obsah

Hollywood „čistí“ známé filmy, aby někoho neurazily

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojení „clean version“ je noční můrou umělců. Velké studio Sony Pictures teď nabízí pod touto značkou upravené filmy do televize nebo do letadel. Uhlazené verze prý nikoho nepohorší.

Foto: Profimedia.cz

Herec a producent Seth Rogen

Článek

Například herec a producent Seth Rogen vyjádřil své znechucení z postupu studia. Prvních 24 filmů už bylo „vyčištěno“ a jsou mezi nimi tituly jako Big Daddy, 50 First Dates, Step Brothers, Spider-Man nebo Kapitán Phillips.

„Čisté verze umožňují, aby film vidělo širší publikum, lidé mají šanci vidět film společně,“ uvedlo studio v tiskové zprávě. „Filmy různého stupně přístupnosti se mohou upravovat do čistých verzí, rozsah úprav se liší v konkrétních případech.“

Není to poprvé

Filmaři se někdy účastní úprav a prosazují své názory, někdy si však studio film sestříhá samo. To povede zcela jistě k soudním sporům. V minulosti už některé aerolinky upravily například filmy Woodyho Allena. Když se to režisér dozvěděl, zažaloval je a vyhrál.

Seth Rogen natočil několik provokativních filmů, kde se sexem a peprnými výrazy nešetří. Jde většinou o komedie jako Zack a Miri točí porno, Apokalypsa v Hollywoodu, Paul a také Interview o severokorejském diktátorovi. Poslední snímek byl příčinou hackerského útoku na studio.

Američtí vyšetřovatelé prokázali, že za útokem na servery filmové společnosti Sony Pictures stála Severní Korea. Firma pak oznámila, že ruší uvedení kontroverzní parodie The Interview do kin. Snímek pojednává o atentátu na vůdce KLDR Kim Čong-una.

Reklama

Výběr článků

Načítám