Hlavní obsah

Drogy v Cornellově smrti nehrály roli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frontman kapely Soundgarden Chris Cornell byl nalezen 17. května oběšený v hotelovém pokoji v americkém Detroitu. Pitva sice prokázala, že užíval nebezpečnou kombinaci léků na předpis, ale jejich podíl na zpěvákově smrti vyloučila.

Foto: Profimedia.cz

Chris Cornell zemřel 17. května v Detroitu.

Článek

Chrise Cornella našla bezpečnostní stráž oběšeného v hotelové koupelně v americkém Detroitu, kde Soundgarden odehráli poslední koncert. Frontman skupiny měl ve svém oběhovém systému několik druhů léků na předpis. Pitva ale potvrdila, že neměly žádný vliv na zpěvákovu smrt.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pohřeb Chrise Cornella (26. května 2017)Video: Reuters

Toxikologické testy prokázaly přítomnost barbiturátů, kofeinu a lorazepamu, také známého jako Ativan, který se předepisuje na úlevu od úzkostí. Pitevní zpráva také potvrdila v krvi známky naloxonu a antiopioidních léčiv.

„Tyto léky neměly vliv na příčinu smrti,” konstatoval Theodore Brown, asistent policejního lékaře ve Wayne County pro web The Guardian.

Cornell v rozhovorech otevřeně mluvil o svém boji s drogami a alkoholem, se kterými se potýkal v dospívání. V roce 2007 však uvedl, že je od odvykací léčby, kterou podstoupil v roce 2002, střízlivý. Ve svém životě se rovněž potýkal s depresemi a agorafobií, tedy strachem z veřejných prostranství.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel Chris Cornell, zpěvák Soundgarden

Ve věku 52 let zemřel americký rocker Chris Cornell, zpěvák kapel Soundgarden a Audioslave. Podle agentury AP to oznámil jeho agent Brian Bumbery. Cornell...

Výběr článků

Načítám