Hlavní obsah

Režisér Kusturica utrpěl zranění při nehodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad

Srbský filmový režisér Emir Kusturica utrpěl ve čtvrtek večer zranění při nehodě u města Ljig jižně od Bělehradu. Spolu s řidičem byli po ošetření na místě spěšně převezeni do jedné z nemocnic v hlavním městě. Jak vážná jejich zranění jsou, zatím není jasné. Informoval o tom srbský zpravodajský web Srbija Danas.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Emir Kusturica

Článek

Sedmašedesátiletý řidič Vićentije Savić podle informací serveru zřejmě okolo 23:00 ztratil kontrolu nad vozem značky Mercedes a sjel ze silnice. Příčiny nehody, k níž došlo na novém objezdu kolem Ljigu na silnici z Čačaku do Bělehradu, se stále vyšetřují.

Oba byli ošetřeni v místní nemocnici a pak předáni do nemocnice ve Valjevu.

Kusturica patří k nejznámějším balkánským režisérům. Absolvoval pražskou FAMU a posbíral řadu významných mezinárodních cen, včetně Zlatého lva v Benátkách za film Vzpomínáš na Dolly Bell? a dvou Zlatých palem v Cannes za snímky Otec na služební cestě a Underground. Z Berlinale si odvezl Stříbrného medvěda za režii snímku Černá kočka, bílý kocour a za nejlepší anglicky mluvený film Arizona Dream. Letos převzal na pražském Febiofestu cenu Kristián za přínos světové kinematografii. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám