Hlavní obsah

Do Prahy míří Rammstein. Na druhý koncert jsou poslední lístky k sezení

Právo, JUaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá rocková skupina Rammstein vystoupí v neděli 28. května a následující den večer v Eden Areně v Praze. Podle sdělení pořadatelů z agentury Live Nation je ještě v prodeji posledních několik vstupenek na pondělní koncert, všechny k sezení. Na obou vystoupeních se v roli předskupiny představí česká formace Kurtizány z 25. avenue.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvák Till Lindemann při pražském vystoupení kapely v roce 2011

Článek

Rammstein jsou známí svými velkolepými světelnými a pyrotechnickými efekty, které provázejí jejich razantní rockové skladby. Na probíhajícím turné hrají všechny své velké hity a zařazují i coververzi písně Stripped od Depeche Mode.

Skupina vznikla v roce 1994 v Berlíně a její sestavu od té doby tvoří Till Lindemann (zpěv), Richard Z. Kruspe a Paul Landers (oba kytara), Oliver „Ollie“ Riedel (baskytara), Christoph „Doom“ Schneider (bicí) a Christian „Flake“ Lorenz (klávesy).

V diskografii má šest studiových desek, sice Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001), Reise, Reise (2004), Rosenrot (2005) a Liebe ist für alle da (2009). Svým osobitým soundem, který charakterizuje energická rocková hudba a německé texty, na sebe výrazně upozornila už na konci devadesátých let. Již tehdy uspěla nejenom na evropských pódiích, ale i v Americe.

Rammstein vydali také dvě koncertní alba, jednu kompilaci a šestadvacet videoklipů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám