Hlavní obsah

Zpěvák Soundgarden Cornell se oběsil. Do poslední chvíle se choval zcela normálně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroit

Frontman skupin Soundgarden a Audioslave Chris Cornell, který zemřel ve středu v noci, spáchal sebevraždu. Našli ho oběšeného v koupelně v hotelu v americkém Detroitu, kde Soundgarden odehráli poslední koncert.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jeden z největších hitů Soundgarden Black Hole Sun na posledním koncertě v DetroituVideo: AP

 
Článek

Podle svědků se Cornell do posledních chvil choval zcela normálně a klidně. Po koncertě se setkal s fanoušky a popřál jim štěstí. Nicméně mezi posledními slovy, která publiku v závěru posledního koncertu vyzpíval, byly verše gospelového tradicionálu In My Time of Dying, který proslavili Led Zeppelin. Zpívá se v něm o chvíli umírání.

Cornell zemřel necelou hodinou poté, co v Detroitu s kapelou sestoupil z pódia. Našli ho oběšeného poté, co se mu nemohla dovolat manželka Vicky a zalarmovala přítele.

Foto: Barry Brecheisen, ČTK/AP

Chris Cornell během vystoupení s kapelou Soundgarden

Do poslední chvíle byl úplně normální

Svědkové i zástupci skupiny trvají na tom, že na rockerovi nebylo vůbec nic znát a choval se „naprosto normálně“. Záznamy z koncertu ukazují, že byl v dobré náladě a vystoupení se mu vydařilo. Jeho žena s ním podle svědků citovaných serverem Daily Mail naposledy dvakrát mluvila během předchozí noci a trvá na tom, že nezaznamenala žádné sebevražedné tendence nebo deprese.

Foto: Danny Moloshok/File Photo, Reuters

Soundgarden: zleva Chris Cornell, Matt Cameron, Kim Thayil a Ben Shepherd

Soundgarden dohráli v detroitském koncertním sále Fox Theater krátce po půl jedenácté. O 25 minut později se Cornell objevil venku i se spoluhráči, na sobě měl stále džíny a tričko, v nichž koncertoval. Na pár minut se zastavil u skupiny fanoušků a fotil se s nimi, popřál jim štěstí, řekl jim, že je má rád a pozval je do Columbusu, kde měla kapela hrát v pátek večer.

Pak skupina nastoupila do minibusu, který ji dovezl do hotelu vzdáleného jen pár set metrů. Členové se rozešli do svých apartmá. Pět minut po půlnoci zalarmovaní strážci našli zpěváka mrtvého s „provazem kolem krku“. Policie zatím nevylučuje hypotézu, že nějakou roli mohly sehrát omamující látky. Přesnou příčinu smrti má určit pitva.

Až budu umírat

Sdělovací prostředky také upozornily na to, že posledním Cornellovým vzkazem na Facebooku byl citát ze skladby Soundgarden By Crooked Steps, který zní: Jsem obrys díry uvnitř tvého srdce.

Rovněž do poslední skladby Slaves and Bulldozers, kterou Soundgarden toho večera odehráli, vložil navíc slova z gospelu, který proslavili Led Zeppelin. „Nechci, aby někdo truchlil, až budu umírat. Jediné, co chci, je, abyste mé tělo dostali domů. Tak můžu klidně umřít.“

Foto: Grant Hindsley/seattlepi.com, ČTK/AP

Tryzna za zemřelého hudebníka v Seattlu

Foto: Grant Hindsley/seattlepi.com, ČTK/AP

Smuteční obřad v Seattlu

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel Chris Cornell, zpěvák Soundgarden

Ve věku 52 let zemřel americký rocker Chris Cornell, zpěvák kapel Soundgarden a Audioslave. Podle agentury AP to oznámil jeho agent Brian Bumbery. Cornell...

Výběr článků

Načítám