Hlavní obsah

Virtuální Gorillaz přijedou do Prahy 14. listopadu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská virtuální skupina Gorillaz, za níž stojí především hudebník Damon Albarn, oznámila koncert v pražské O2 areně na 14. listopadu 2017.

Foto: gorilazz.com

Gorillaz

Článek

Virtuální projekt Gorillaz vymysleli v roce 1998 Damon Albarn a Jamie Hewlett, který je zodpovědný za výtvarnou stránku. Skupina Gorilazz má fiktivní animované členy a je spojena se světem komiksu. Damon Albarn je jediný stálý živý „člen” skupiny, který spolupracuje s velkým množstvím externích muzikantů. V jejich hudbě se mísí rock, britpop, hip hop i reggae.

Po sedmileté pauze právě vyšlo nové studiové album Humanz a Gorillaz plánují americké i evropské turné. Jejich utajené vystoupení v Londýně popsal Time Out London jako „bez debat jeden z nejlepších koncertů, který byl k vidění za mnoho posledních let”.

Na aktuální koncertní šňůře The Humanz Tour budou hrát Murdoc Niccals (basová kytara), Noodle (kytara), Russel Hobbs (bicí) a 2D (zpěv) za doprovodu Gorillaz live bandu, což jsou Damon Albarn, Gabriel Wallace, Mike Smith, Jesse Hackett, Jeff Wootton, Karl Vanden Bossche a Seye Adelekan.

Vydání nové desky doprovází klip režírovaný Jamiem Hewlettem -360° a  šestiminutový animovaný filmem Saturnz Barz (Spirit House).

Vstupenky budou v prodeji až 5. května v síti Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám