Hlavní obsah

Pravda je pořád venku. Akta X se vrátí podruhé

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý comeback seriálu Akta X potvrdil americký server The Hollywood Reporter. Další řada poběží v letech 2017 až 2018.

Foto: Studio Fox

Upoutávka na novou řadu seriálu Akta X

Článek

Akta X se už jednou vrátila a reakce byly smíšené. Společnost Fox ale cítí, že zájem o velkou legendu devadesátých let tu pořád je. Mělo by jít o deset epizod, v nichž opět hrají David Duchovny Muldera a Gillian Andersonová Scullyovou. Dohlížet na ně bude hlavní tvůrce a výkonný producent Akt X Chris Carter.

„Ikonické postavy, poutavé vyprávění, odvážní tvůrci. To jsou znaky velkých televizních seriálů a některé z příčin, proč mají Akta X tak zásadní dopad na milióny fandů po celém světě,“ prohlásil sebevědomě šéf Foxu David Madden.

„Chrisova tvořivost, vedle brilantní práce Davida a Gillian, dál pohánějí kupředu tento velký popkulturní fenomén a my se nemůžeme dočkat, jaké nové záhady Mulder a Scullyová odhalí v další kapitole Akt X.“

Jak společnost uvedla, Akta X loni v průměru premiérově sledovalo cca 16 miliónů diváků (počítají se do toho i jiné platformy než klasická televize). Návrat Akt X byl v roce 2016 nejdříve považován za jednorázový projekt, otevřený konec ale nakonec působil jako příslib dalších dílů. A když Davidu Duchovnému zrušili pokračování seriálu Aquarius, zmizely i časové problémy. Nové díly se začnou točit v létě.

Reklama

Výběr článků

Načítám