Hlavní obsah

Lanugo představuje písničku o Rosettě a jejím přistávacím modulu

Právo, kul, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Lanugo uvedla nový singl a videoklip. Písnička se jmenuje Rosetta a je o tom, jak nám vybité baterky někdy nedovolí opustit klid a bezpečí naší komety, přestože bychom rádi do vesmíru. Klip má na Novinkách.cz premiéru.

Nový videoklip skupiny LanugoVideo: Archív kapely Lanugo

 
Článek

V melancholické alegorii o Rosettě a jejím přistávacím modulu se dozvíme spoustu důležitých věcí o nespavosti, nočním úboru zpěvačky Markéty Foukalové a jejích hygienických návycích.

Autoři písně, Viliam Béreš a Markéta Foukalová, vysvětlují: „Původně jsme měli v plánu napsat dokumentární text o sousedech a jejich podivuhodném životě za zavřenými dveřmi, protože oba bydlíme tak, že sousedům vidíme přímo do jejich obýváků a ložnic. Ale nakonec jsme se rozhodli, že bude mnohem zajímavější vyprávět zdánlivě banální příběh o tom, co se honí hlavou nám v našich vlastních bytech.“

Video natočila režisérka Petra Nesvačilová, kameramankou byla Klára Belicová. Do několika záběrů vtančili ti, bez kterých by píseň nikdy nevznikla – sousedé s prádlem na šňůře. Tím s lehkostí uzavřeli kruh, který Rosettu definuje.

Nová skladba zazní živě v premiéře na koncertu ve Vile Štvanice v Praze příští středu 26. dubna. Koncert začíná ve 21 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám