Hlavní obsah

Menzel točí s hvězdou filmu Toni Erdmann

Novinky, Stanislav Dvořák

V připravovaném filmu Tlumočník hraje Jiří Menzel a Peter Simonischek, známý z německo-rakouského filmového hitu jako Toni Erdmann.

Foto: Titanic/In Film

Zleva: Peter Simonischek, Anna Rakovská, Jiří Menzel a Eva Kramerová

Článek

„Tlumočník je příběhem dvou mužů, svede je dohromady náhodná zmínka o událostech 2. světové války, které tragicky poznamenaly osud jejich rodin. Asketický tlumočník Ali (Jiří Menzel) a bonviván a alkoholik Georg (Peter Simonischek), dva lidé s odlišnou životní zkušeností, kteří by za jiných okolností spolu nestrávili ani několik minut, se vydávají na putování po Slovensku, aby se pokusili najít svědky dávno zapomenuté minulosti,” uvedla za tvůrce Uljana Donátová.

Jejich cesta prý bude plná hašteření a komických i dramatických situací, v nichž mají možnost poznat jeden druhého.

Peter Simonischek je známý rakouský herec, který má za sebou desítky rolí. Poté, co ztvárnil starého učitele, jenž se snaží znovu navázat vztah s dcerou, v komedii Toni Erdmann, proslavil se téměř po celém světě. Film byl nominován na Oscara a získal Evropskou filmovou cenou za rok 2016.

Režisér Martin Šulík bude snímek Tlumočník točit po celém Slovensku, od Bratislavy, přes Banskou Bystricu, Žilinu až po Ružomberok.

Reklama

Výběr článků

Načítám