Hlavní obsah

Filmové premiéry: Špunti na vodě, Rychle a zběsile 8 a Safari

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká rodinná komedie o tom, co se stane, když si chlapi chtějí užít sami, se jmenuje Špunti na vodě. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál, ale s pořádným odpichem. Tři generace rodiny Cutlerů žijí jako psanci uprostřed krásného anglického hrabství Gloucestershire ve filmu Proti vlastní krvi. Rumunský režisér Cristian Mungiu si odvezl z Cannes cenu za nejlepší režii filmu Zkouška dospělosti. Do ráje trofejních lovců zve dokument Safari.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 15. týden

Článek

Špunti na vodě

Trailer k filmu Špunti na voděVideo: Bioscop

Rodiče bratrů Igora a Davida chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra, povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti.

Špunti na vodě, ČR 2016, komedie, 85 min., režie: Jiří Chlumský, hrají: Hynek Čermák, Anna Polívková, Táňa Vilhelmová, Jiří Langmajer, Pavel Liška, Filip Antonio, Viktor Antonio a další.

Rychle a zběsile 8

Trailer k filmu Rychle a zběsile 8

Dominic Toretto zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je fakt hodně. Jenže když ona ho na stranu zla přetáhla legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher, která je stejně krásná jako nebezpečná, a má s ním nehezké plány. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich totiž může udělat neporazitelný tandem.

Rychle a zběsile 8, USA/ Francie/ Kanada/ Velká Británie/ Samoa 2017, akční, 136 min., režie: F. Gary Gray, hrají: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Charlize Theronová, Helen Mirrenová a další.

Proti vlastní krvi

Trailer k filmu Proti vlastní krvi

Cutlerovi bydlí v karavanovém táboře, jen tak se poflakují za hranou zákona, jejich okolí je nesnáší a policie po nich tvrdě jde. V čele klanu Cutlerů stojí Colby a pevnou rukou udržuje ve své kočovné komunitě tradiční životní styl a zvyky. Jedině jeho syn Chad se na svět dívá i jinou perspektivou než jeho táta...

Proti vlastní krvi, VB 2017, 98 min., režie: Adam Smith, hrají: Michael Fassbender, Brendan Gleeson, Lyndsey Marshal, Georgie Smith a další.

Zkouška dospělosti

Trailer k filmu Zkouška dospělosti

Jako lékař a občan se Romeo těší úctě obyvatel malého města v Transylvánii. Jeho pověst se začne hroutit, když se ve snaze zajistit nadané dceři lepší budoucnost zaplete do řetězce služeb a protislužeb a ztratí tvář i před svou rodinou.

Zkouška dospělosti, Rumunsko/ Francie/ Belgie 2016, drama 128 min. režie: Cristian Mungiu, hrají: Adrian Titieni, Maria-Victoria Dragusová, Rares Andrici, Lia Bugnarová a další...

Safari

Trailer k filmu Safari

Dokument nás zavádí mezi zebry, antilopy, impaly a další tvory, kteří se těší pozornosti německých a rakouských turistů se zbraněmi. Bizarní svět, kde se střetávají iniciační rituály, nerovnosti, kolonialismus i lidská hloupost, umožňuje autorovi použít typickou ironii a vystihnout detaily lidské nátury.

Safari, Rakousko/ Dánsko/ Německo 2016, dokument, 87 min., režie: Ulrich Seidl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám