Hlavní obsah

Český seriál Labyrint zaujal, Němci chtějí remake

Novinky, Stanislav Dvořák

Krimiseriál Labyrint natolik zaujal, že Němci a Holanďané chtějí točit remake. Producenti uzavřeli s Českou televizí smlouvu na veletrhu v Cannes. Japonská televize koupila originální českou verzi.

Foto: Yan Renelt/Česká televize

Tým kriminalistů. Zleva Jiří Langmajer, Tatiana Vilhelmová, Miroslav Donutil

Článek

„Zájem prestižních zahraničních producentů, zejména ze západní Evropy a Spojených států, o natočení vlastních verzí seriálů podle našich předloh je největším důkazem kvality současné seriálové tvorby ČT. Kromě Labyrintu, na který jsme již smlouvu uzavřeli, jednáme i o Raplovi a o minisérii Spravedlnost, kterou by si rádi natočili Francouzi,“ řekl obchodní ředitel České televize Hynek Chudárek.

Foto: Yan Renelt/Česká televize

Tatiana Vilhelmová

„Vysílací práva na první tři řady Herbáře chce francouzský distributor Kiefilm, maďarská MTVA pustí svým dětským divákům Pohádky z mechu a kapradí a příběhy O loupežníku Rumcajsovi a mexická videoplatforma nabídne hudební Vivaldianno. V česku nedávno uvedenou druhou sérii detektivního Labyrintu pak odvysílá japonská NHK a čínský distributor uzavřel kontrakt na vysílání koprodukčního filmu Želary,“ vyjmenovala mluvčí ČT Alžběta Plívová.

Česká televize koupila naopak řadu zahraničních seriálů a filmů. Je to třeba pokračování série Stíny nad jezerem s Nicol Kidmanovou, britská sci-fi z budoucnosti, kde vyhrálo 2. světovou válku Německo SS – GB, dále krimisérie Půlnoční slunce od tvůrců skandinávského televizního hitu Most a nebo klasická anglická detektivka Inspektor Banks.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám