Hlavní obsah

Dyk míchá na turné vlastní koktejl

Zpěvák Vojtěch Dyk a kapela B-Side band s bandleaderem Josefem Buchtou se vrátili na koncertní pódia v celé České republice. Nové turné má za sebou osm vyprodaných vystoupení a vstupuje do druhé poloviny.

Foto: Tino Kratochvil

Vojtěch Dyk

Článek

Kapelu a zpěváka čekají tři dubnové koncerty v Brně a především vrchol – pražský koncert  10. května v hale Forum v Karlíně. Pro tento koncert byl sál doplněn speciální tribunou, která nabídne 360 exkluzívních míst k sezení navíc.

Koncerty přinášejí zcela nový repertoár složený z původních skladeb a nových aranží známých hitů. Největší ohlas na dosavadních koncertech sklidila například píseň Vihorlat nebo „slizotvarovitá disko píseň“ Hladím si své tělo. I sedící diváky pak doslova vybízí k tanci originální úprava světově úspěšné písně Justina Timberlakea Can´t Stop the Feeling.

Foto: Tino Kratochvíl

„Chtěli jsme, aby nálada všech koncertů byla uvolněná, jako když jdete s přáteli posedět do oblíbeného baru, a to se zatím na všech koncertech podařilo, lidé naše pozvání přijali se vším všudy, atmosféra je opravdu skvělá,“ říká Vojtěch Dyk. V rámci programu pak divákům přímo v sále nabídne mimo jiné i ochutnávku dvou koktejlů, jejichž recepturu společně s kapelou osobně schválili.  První se jmenuje Velkej dyk.

„Velkej Dyk neměl být sladký jak cecek, ale velmi osvěžující, jako sprchování studenou vodou v parném létě na zahradě... barevný přirozeně a ne jak některý kolegové koktejlové, kterých se i bojíš napít... Ať si ten koktejl na nic nehraje a přitom je hravej...Ať má v sobě rock´n´roll,“ řekl zpěvák.

Plán turné:

24.4. Brno - Sono centrum

25.4. Brno - Sono centrum

26.4. Brno - Sono centrum

3.5. Velké Meziříčí – Jupiter

4.5. Olomouc – Výstaviště Flora

5.5. Luhačovice – MKD Elektra

6.5. Plzeň – Festival Svobody

10.5. Praha - Fórum Karlín

11.5. Praha - La Fabrika

12.5. Děčín – LabeFest

13.5. Praha – La Fabrika

7.6. Kladno – zámecká zahrada

17.6. Holešov - Holešovská Regata

19.6. Litomyšl – host The Puppini Sisters (UK)

20.6. Litomyšl – host The Puppini Sisters (UK)

28.7. Hlučínské jezero - Štěrkovna open music festival

29.7. Uherské Hradiště – Letní filmová škola

30.7. Vysoké Tatry – Lomnica

4.8. Žilina – fotbalový stadion

5.8. Světlá nad Sázavou - Sázava fest

12.8. Valtice – zámek

25.8. Slavkov u Brna – zámecké nádvoří

26.8. Boskovice – Letní kino

9.9. Nový Jičín - Městské Slavnosti

16.9. Znojmo – Historické vinobraní

6.11. Praha – Rudolfinum - speciální host The Puppini Sisters (UK)

12.12. Zlín – Kongresové centrum

Druhý koktejl vznikl podle chuťových buněk kapely a jmenuje se B-Side.  „Recepty na oba koktejly jsou veřejné, nicméně, před domácí výrobou je lepší zajít je ochutnat na některý z koncertů, protože k nim dostanete ještě dvouhodinovou porci skvělé muziky, která vznikla nově právě pro letošní turné,“ říká bandleader Josef Buchta.

Reklama

Výběr článků

Načítám