Hlavní obsah

Universal vstupuje s Mumií do světa příšer

Právo, Jiří Štraub

Universa složená z provázaných filmů jsou velmi populární. Svůj vlastní filmový svět, tentokrát zaměřený na klasická filmová monstra, otevře studio Universal Pictures. Poprvé do něj zavítáme se snímkem Mumie, který bude do našich kin uveden 8. června.

Trailer k filmu Mumie

 
Článek

Řadu diváků by mohl název filmu zmást. V roce 1999 měl totiž premiéru první díl série Mumie s Brandanem Fraserem. Letošní Mumie na ni ale nenavazuje. Jedná se o remake stejnojmenného klasického horroru z roku 1932 s Borisem Karloffem. Mumii v nové verzi ztvárnila Sofia Boutellaová. Zastavit se ji bude snažit Tom Cruise.

„Lidé zapomněli, že příšery od Universalu znamenaly první fúze,“ rozhovořil se pro web Collider režisér nové Mumie Alex Kurtzman. „Bylo to první filmové universum. Myslím, že to začalo s Frankensteinem a Vlkodlakem v roce 1943 a odtud pokračovalo křížení světů všech monster. Stalo se tak ale jenom proto, že se příšery Frankenstein a Vlkodlak objevily ve vlastních filmech už mnohokrát a pořád vznikala pokračování. Universal se dostal do bodu, kdy si řekl: Proboha, nevíme, co s nimi dál. Proč je nedáme dohromady?“

Kurtzman jako režisér celovečerně debutoval romantickým snímkem Lidé jako my (2012). Mumie je teprve druhý celovečerní film, který režíroval.

„Byl jsem nadšený z představy, že je možné znovu prožít, co jsem jako dítě cítil, když jsem poprvé viděl ožívat Frankensteina ve filmu Borise Karloffa nebo Mumii,“ sdělil webu Slashfilm.

„Musel jsem se ale ujistit, jestli se můj výklad toho, o čem by měl film s příšerami být, udržel. Nevěděl jsem, jestli nám neřeknou: Dobře, to monstrum bude čistě jenom darebák. Samozřejmě že příšera má být darebák! Patří to k tomu, co dělá tyto filmy tím, čím jsou.“

Ve vedlejší roli si zahraje i Russell Crowe, který v Mumii ztvární Dr. Henryho Jekylla. O vstupu s Kurtzmanovým snímkem do nového provázaného filmového universa informuje i stránka universalmonstersuniverse. com.

Podle ní se můžeme v budoucnu těšit i na nového Frankensteina s Javierem Bardemem nebo Neviditelného muže s Johnnym Deppem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám