Hlavní obsah

Letní Letná zve na zahraniční hvězdy

Právo, rh

Čtrnáctý ročník mezinárodního festivalu divadla a nového cirkusu Letní Letná, který se uskuteční od 17. srpna do 3. září tradičně na Letenské pláni v Praze, zahájil předprodej vstupenek. Zve na plejádu světových i domácích hvězd.

Foto: Matthieu Hagene

Atelier Lefeuvre & André se už na Letní Letné zapsal do povědomí diváků.

Článek

Do světa pohádek s poněkud nepohádkovým vyústěním příběhů zavede francouzsko-belgický soubor Colectiff Malunés v představení Forever, Hapilly..., v němž se sedm artistů vrhá s elánem z jedné cirkusové disciplíny do druhé.

Po několikaleté odmlce se vrátí francouzská dvojice Atelier Lefeuvre & André. Uvede tři oddělená i vzájemně propojená přestavení, v nichž opět pracuje s humorem, nezaměnitelnou poetikou, absurditou i cirkusovým mistrovstvím.

Foto: archiv Letní Letná

Akrobacii i spoustu zeleniny přiveze katalánský soubor Escarlata Circus.

Akrobacii, skoky, balancování i spoustu zeleniny přiveze na Letní Letnou katalánský soubor Escarlata Circus, který slaví třicet let existence. Jejich představení Devoris Causa je především oslavou svobody a fantazie. Po loňském úspěchu nebude chybět secesní dřevěný Spiegeltent, v němž kanadský Cirque Alfonse uvede nový titul Barbu, nabitý originální akrobacií, odvážnými výstupy, říznou muzikou a perfektně upravenými plnovousy. Atmosféru představení podtrhuje i tradiční hudba z Québecu v podání živé kapely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám