Hlavní obsah

Skupina Mike + The Mechanics v Lucerně

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská skupina Mike + The Mechanics vystoupí v pražské Lucerně 6. září. V České republice se ukáže poprvé.

Foto: Live Nation

Mike + The Mechanics

Článek

Mike + The Mechanics se zformovali v roce 1985 kolem Mika Rutherforda, zakládajícího člena skupiny Genesis. V Praze by chtěli představit i novou desku Let Me Fly, která vyjde 7. dubna.

První singl Don’t Know What Came Over Me bude o nešťastném záletníkovi.  „Je to člověk, který je šťastně ženatý, miluje svou paní a všechno je úžasné.

Po známosti na jednu noc však přijde úplně o všechno. Bylo to čiré bláznovství a on se teď kaje. Bylo mu odpuštěno? V téhle písničce se rozhřešení nedočká. A rozhodně to není autobiografická píseň!” řekl Rutherford.

Mike + The Mechanics se svým osmým albem vyrazí na evropské turné a budou také speciálními hosty Phila Collinse na jeho červnovém koncertě v Hyde Parku.

Pomohl producent Rawling

Album Let Me Fly je první, které vzniklo v současné sestavě Mike Rutherford (kytara/basa), Luke Juby (klávesy), Gary Wallis (bicí), Anthony Drennan

(kytara) a zpěváci Andrew Roachford a Tim Howar.

Na zvuku desky spolupracoval i Brian Rawling, producent takových hvězd jako David Bowie, Tina Turner a Cher. Právě on Mika představil Clarku Datchlerovi, zpěvákovi Johnny Hates Jazz, a skládali pak společně.

„Sedli jsme si spolu a od prvního dne nám to fungovalo. Clark je nadaný skladatel, který přinesl něco nového. Já mu poslal základní motivy, které přivedl k životu. Šlo nám to vždycky pěkně od ruky,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám