Hlavní obsah

Rozhlasu chtějí radit Jandák i kněz Czendlik

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznamy kandidátů do Rady České televize (ČT) a Rady Českého rozhlasu (ČRo) jsou letos přehlídkou známých jmen z mediální, umělecké, ale i politické branže.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězslav Jandák ve Sněmovně

Článek

Radními ČT nebo ČRo touží být 22 lidí, jak vyplývá ze přihlášek, které obdržela Sněmovna. Mezi nominovanými na nové členy Rady ČT je například bývalý generální ředitel  veřejnoprávní televize a ministr kultury v Rusnokově vládě Jiří Balvín (navrhl ho Český svaz bojovníků za svobodu), úspěšný olympionik Martin Doktor, bývalá moderátorka a již jednou členka televizní rady Dana Makrlíková nebo někdejší zástupce generálního ředitele ČT Jiřího Janečka Vladimír Karmazín.

Foto: Michaela Feureislová

Zbygniew Czendlik

Radit ČRo chce poslanec ČSSD Vítězslav Jandák, bývalý ředitel televizního studia Brno Karel Burian, známý kněz Zbigniew Czendlik, který nedávno slavil čtenářský úspěch knihou Postel, hospoda, kostel nebo úspěšný textař Michal Prostějovský.

Poslanci musí vybrat tři nové členy do každé z obou rad, kteří by měli posílit tyto kontrolní orgány veřejnoprávních médií již od července. Veřejná slyšení se uskuteční 21. a 22. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám