Hlavní obsah

Dagmar Pecková uvede v Lucerně show Wanted

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkolepá kabaretní revue Wanted bude mít premiéru 12. dubna ve Velkém sále pražské Lucerny. Mezzosopranistka Dagmar Pecková na ní bude zpívat písně německého skladatele Kurta Weilla. Zároveň vyjde i stejnojmenné CD.

Dagmar PeckováVideo: Novinky

 
Článek

Pecková se na scéně objeví v kostýmu Mackieho Messera, jehož žraločí song je nejznámějším Weillovým hitem, u nás zpopularizovaným televizním klipem Miloše Kopeckého. V kabaretní revue, na jejíž podobě se podílejí bratři Michal a Šimon Cabanovi a kostýmní výtvarnice Simona Rybáková, však zazní Weillových písní daleko víc. A mnohé budou pro posluchače objevem.

„Je to jedna melodie krásnější než druhá a jsou v nich příběhy obyčejných lidí,“ říká Dagmar Pecková, která hudbu Kurta Weilla objevila před pětadvaceti lety a touto kabaretní revuí si plní jeden ze svých velkých snů. „Nepovažuji se jen za operní pěvkyni. To má přídech statiky a kredencióznosti. Taková jsem nikdy nebyla a nebudu. Nikdy mi nestačilo vyjadřovat se pouze hlasem. Ve své revui bych chtěla být zcela ve službách této úžasné muziky a vícedimenzionálního žánru,“ říká umělkyně, která vždy byla známá jako „enfant terrible“ operního světa.

Na kabaretní revui se s ní podílí producent Tomáš Ságl, skladatel, dirigent a klavírista Jan Kučera, její operní kolega, barytonista Jiří Hájek, Epoque Quartet Orchestra a Miroslav Hloucal Jazz Band. V pražské Lucerně se revue Wanted objeví do 30. dubna celkem šestnáctkrát.

Reklama

Výběr článků

Načítám