Hlavní obsah

První seriál o Trumpovi chystá autor thrilleru o honu na Usámu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mark Boal, který je držitelem Oscara a autorem slavných filmových příběhů Smrt čeká všude a 30 minut po půlnoci, připravuje dramatickou sérii o volebním boji Donalda Trumpa.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Boal se spojil s producentkou Megan Ellisonovou a chtějí podrobně vyprávět o velmi tvrdém a emotivním boji v prezidentských volbách roku 2016, které rozdělily Ameriku a rozdmýchávaly nenávist mezi různými skupinami. Ve volbách padaly do té doby neslýchané výroky.

Autoři předpokládají, že na politické drama budou potřebovat asi deset hodin, musí tedy jít o seriál. Producentka ze společnosti Annapurna Pictures, která vše financuje, se už dříve podílela na scenáristově velkém úspěchu v podobě celovečerního filmu 30 minut po půlnoci. Thriller o honu na neznámějšího teroristu světa režírovala Kathryn Bigelowová a hlavní roli měla Jessica Chastainová, jež obdržela Zlatý glóbus za nejlepší ženský herecký výkon a byla nominována na Oscara, stejně jako scenárista Mark Boal.

Ještě předtím napsal Boal scénář dramatu Smrt čeká všude, který měl obrovský úspěch. Kritika autentický válečný příběh vyzdvihla a následovaly také Oscary za scénář, nejlepší film, režiii či střih a mix zvuku.

Náročné téma voleb však Boal nemůže zpracovat sám. Bývalý editor magazínu New York Times a The Hollywood Reporter dává dohromady skupinu investigativních novinářů, kteří mají zajistit, aby šel scénář skutečně do hloubky.

Reklama

Výběr článků

Načítám