Hlavní obsah

Kapela Portless pracuje s Henrym D. a zveřejnila klip k písni Check My Sound

Právo, jaš

Pražská skupina Portless vydá na začátku března své druhé studiové album. Ponese se ve znamení spolupráce s raperem Henrym D, který s ní již několik měsíců vystupuje. Nyní formace zveřejnila černobílý videoklip k písničce Check My Sound, která na novém albu také bude.

Klip k písni Check My SoundVideo: kapela Portless

 
Článek

Na desce kapela spolupracovala také s DJ Negativem nebo DJ Ridem, který se u některých skladeb postaral o mix. Portless se takto trochu vrátili ke kořenům tuzemské hardcoreové scény z počátku devadesátých let, ovšem s moderním zvukem a aranžemi.

Na desce podle členů kapely bude více tvrdých kytarových riffů a rapu, nebudou ale chybět ani klidné polohy s akustickou kytarou nebo remix hitu 5.15 z komedie Hodinový manžel. Všechny písničky vznikaly s důrazem na koncertní provedení.

„Dlouho jsem si přál udělat takovou desku. Baví mě kombinovat tvrdé kytary a moderní samply,“ říká kytarista René Rypar.

Již 9. března vyrazí kapela na turné. Jejími hosty na něm budou zmiňovaní DJ Negative a raper Henry D. „Moc se těšíme. Není nic lepšího než si novou desku zahrát před lidmi. Nicméně fanoušci nebudou ochuzeni ani o starší hity, jako jsou Sweet Little Something, In Da Yard a další z dob Support Lesbiens. Budeme se snažit namíchat dokonalý koktejl starých a nových písní tak, aby koncert stál opravdu za to,“ slibuje zpěvák Kryštof Michal.

Check My Sound tour 2017

 9. 3. Praha

10. 3. Tábor

11. 3. České Budějovice

25. 3. Zlín

30. 3. Brno

31. 3. Litomyšl

 1. 4. Ostrava

 6. 4. Teplice

 7. 4. Krnov

 8. 4. Frýdek-Místek

21. 4. Nový Jičín

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám