Hlavní obsah

Kasabian jsou druhou hvězdou Prague Metronome Festivalu

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská skupina Kasabian je druhou hvězdou letošního druhého ročníku Prague Metronome Festivalu, jenž se uskuteční v Praze. Formace, která patří k nejúspěšnějším skupinám současné britské scény a má na kontě i několik prestižních Brit Awards, se tak přidává ke Stingovi, který na festivalu vystoupí rovněž. Oznámili to pořadatelé akce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kasabian vystoupili v roce 2012 na festivalu v Panenském Týnci.

Článek

Skupina Kasabian vznikla v britském Leicesteru v roce 1997 a tvoří ji zpěvák Tom Meighan, kytarista a vokalista Sergio Pizzorno, baskytarista Chris Edwards a bubeník Ian Matthews. Na kontě má pět alb – Kasabian (2004), Empire (2006), West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009), Velociraptor! (2011) a 48:13 (2014). S posledními čtyřmi jmenovanými ovládla britský albový žebříček.

Mezi její úspěšné singly patří Processed Beats, Club Foot, Cutt Off, Empire, Fire, Underdog či Days Are Forgotten. Píseň Club Foot z debutového alba věnovala památce studenta Jana Palacha, který se v lednu 1969 upálil na protest proti okupaci tehdejšího Československa.

Prague Metronome Festival se uskuteční od 23. do 24. června 2017 na pražském Výstavišti. Až do 14. února lze dvoudenní vstupenku pořídit za 1690 Kč v předprodejních sítích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám