Hlavní obsah

Zamilovaný Shakespeare má premiéru v Liberci

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Romantická komedie Zamilovaný Shakespeare, kterou proslavil film z roku 1998 oceněný sedmi Oscary, bude mít v pátek 27. ledna první premiéru v libereckém Divadle F. X. Šaldy. Inscenaci nastudoval režisér a umělecký šéf činohry Šimon Dominik.

Foto: Petr Neubert

Eliška Jansová a Jan Jedlinský se představí v rolích Violy a Willa v libereckém Zamilovaném Shakespearovi.

Článek

Liberecká činohra se v posledních letech filmem inspirovala opakovaně. Na repertoáru se tak ocitly inscenace Králova řeč či Absolvent. „Tituly známé z filmového zpracování jsou populární, a proto diváky táhnou. Ale my do těchto vod nesaháme bezhlavě. Zamilovaný Shakespeare je bytostně divadelní látkou, proto na jeviště patří. A především byla pro nás komedie lákavá tím, že nabízí mimořádné herecké příležitosti,“ říká dramaturg inscenace T. Syrovátka.

Do hlavních rolí zamilovaného Willa a jeho vyvolené Violy obsadil režisér letošní posily souboru Jana Jedlinského a Elišku Jansovou, královnu Alžbětu si zahraje Markéta Tallerová a tehdejší hereckou hvězdu Neda Alleyna Martin Polách. Druhá premiéra se v Šaldově divadle koná v sobotu 4. února.

Film Zamilovaný Shakespeare měl divadelní premiéru před třemi lety, u nás ji jako první uvedlo loni v listopadu Městské divadlo Brno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám