Hlavní obsah

La La Land má čtrnáct nominací na Oscara

Právo, ČTK, jaš

Nejvíce nominací na prestižní filmové ceny Oscar za rok 2016 získal romantický muzikál La La Land, který před dvěma týdny ovládl i letošní ceny Zlatý glóbus. Snímek mladého režiséra Damiena Chazela se o Oscary utká ve čtrnácti kategoriích. Nominace byly oznámeny v Los Angeles.

Foto: Freeman Entertainment

Ryan Gosling a Emma Stoneová ve filmu La La Land, který má nejvíce oscarových nominací.

Článek

Počtem nominací La La Land dotáhl historický rekord velkofilmu Titanic z roku 1997 a snímku Vše o Evě z roku 1950.

Nominace na Oscara za nejlepší film dále získali Příchozí, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Skrytá čísla, Lion, Moonlight či Místo u moře.

Foto: Bioscop

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Na Oscara pro nejlepší herečku byly nominovány Isabelle Huppertová (Elle), Ruth Neggaová (Loving), Natalie Portmanová (Jackei), Emma Stoneová (La La Land) a Meryl Streepová (Božská Florence).

Foto: Bioscop

Božská Florence Meryl Streepová a Hugh Grant

Na cenu Oscar pro nejlepšího herce v hlavní roli pak Casey Affleck (Místo u moře), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortensen (Tohle je náš svět) a Denzel Washington (Fences).

V oscarovém klání o nejlepšího režiséra se utkají Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Damien Chazelle (La La Land), Barry Jenkins (Moonlight), Kenneth Lonergan (Místo u moře) a Denis Villeneuve (Příchozí).

Foto: Falcon

Amy Adamsová (Příchozí)

O Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek budou usilovat A Man Called Ove, Land Of Mine, The Salesman, Tanna a Toni Erdmann.

Předání Oscarů pak proběhne 26. února v Los Angeles.

Reklama

Výběr článků

Načítám