Hlavní obsah

Americký herec Luther Raphael Simon se představí v české verzi muzikálu Rocky

Právo, kul, jaš

Roli boxerského šampióna Apolla Creeda v chystaném muzikálu Rocky vytvoří v Praze Američan Luther Raphael Simon. Herec, jenž účinkoval ve světových hitech Lví král, Bídníci, Rent nebo Hairspray!, se kvůli angažmá učí zpívat česky.

Foto: Moniíka Urbánková

Luther Raphael Simon při zkouškách muzikálu.

Článek

„Mám soukromou učitelku a piluju češtinu každý den,“ uvedl Simon, který se na jevišti Kongresového centra Praha setká s dvojnásobným držitelem Ceny Thálie Janem Křížem, představitelem Rockyho.

Pochází z Miami a postavu Apolla vytvořil už v německé verzi muzikálu Rocky. „Znám charakter postavy, vím, co říkají. Je pro mě výzva se slova naučit v několika jazycích,“ vysvětlil Simon.

„Beru lekce přes Skype, učitelka mě učí česky, já ji zase anglicky,“ dodal absolvent muzikálového herectví kalifornské univerzity. Najal si kvůli pražskému angažmá kouče fonetiky a věří, že nejvíc správného akcentu pochytá na každodenních zkouškách muzikálu Rocky.

Foto: Moniíka Urbánková

Jan Kříž a Simon při boxerském tréninku.

Za nejtěžší moment představení přitom nepovažuje zpěv nebo herectví v jakémkoli jazyce, ale box. „Apollo je světový šampión a diváci musí věřit, že v ringu stojí opravdový mistr. Musíte mít energii, sílu a přesvědčivost vítěze. Zároveň jde o divadlo, takže prostředky, kterými bojujete, jsou v náznaku, ale musí vypadat jako skutečný souboj,“ sdělil Luther.

Oscarový příběh outsidera na motivy filmu se Sylvesterem Stallonem vstoupí na scénu Kongresového centra Praha 3. března 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám