Hlavní obsah

Xindl X vyjede na turné a píše pro film

Právo, kul

Písničkář Xindl X je v jednom kole. Chystá se na klubové turné nazvané Nový songy s kapelou & starý fláky s kytarou a píše hudbu pro film Raportér.

Foto: ČTK

Písničkář Xindl X.

Článek

Na turné vyrazí poslední únorový den, kdy vystoupí v pražském Lucerna Music Baru. Po dalším vystoupení na stejném místě o den později se přesune 9. března do Brna. Poté následují další zastávky, které uzavře série tří dubnových koncertů na Slovensku. Hostem turné budou písničkář Petr Lüftner a slovenská zpěvačka Mirka Miškechová.

„Na turné chceme představit všechny písně z nové desky, ale samozřejmě nedojde jen na ně. Věřím, že sobě i fanouškům uděláme radost, když oprášíme skladby, které máme rádi, ale dlouho jsme je nehráli. Některé zahrajeme s kapelou a jiné zahraju jen s kytarou tak, jak mě lidé znají z koncertních začátků. Takže i ti, co nás už letos viděli na festivalech, se dočkají úplně nového programu,“ říká Xindl X.

Film Raportér, pro který skládá Xindl X nejenom hudbu, ale i titulní skladbu, připravuje tým kolem režiséra Jakuba Sommera. Premiéra by měla proběhnout začátkem příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám