Hlavní obsah

Kvůli anti-trumpovskému plesu se vrátí Audioslave

Novinky, Stanislav Dvořák

Vedle inauguračního plesu nového amerického prezidenta Donalda Trumpa se chystá také protestní anti-inaugurační ples. Vedlejším efektem politicky zaměřeného festivalu je nečekaný návrat Audioslave, jednoho z nejúspěšnějších projektů po roce 2000.

Foto: Profimedia.cz

Chris Cornell z Audioslave

Článek

Audioslave vznikli v roce 2001 v Los Angeles jako typická supergroup složená ze členů světově proslulých skupin – rap/funk/metalových Rage Against the Machine a seattleské legendy grunge Soundgarden.

Desky Audioslave a Out of Exile si hned získaly úctu kritiky i masy fanoušků a skupina hrála na velkých stadiónech a festivalech. Chris Cornell, Tom Morello, Brad Wilk a Tim Commerford si zakládali na tom, že nepoužívají žádné počítačové efekty, v jejich písních byly vždy jen kytary, basa, bicí a vokály. V roce 2007 se rozpadli a nikdo už nepředpokládal, že se v lednu 2017 vrátí na scénu.

Foto: RATM.com/David Atlas

Baskytarista RATM Tim Commerford

Na „anti-inauguračním plese“ zatím potvrdili účast také zpívající herec Jack Black, Vic Mensa, Jackson Browne, The Los Angeles Freedom Choir a Prophets of Rage. Akce má charitativní význam, část ze vstupného půjde na konto organizace bojující proti sexuálnímu násilí.

”Anti-inaugurační ples je oslavou odporu. Odporu k rasismu, odporu k sexismu, odporu k homofobii, odporu k šikanování, odporu k ničení životního prostředí. Odporu k fašismu. Odporu k Donaldu Trumpovi,“ řekl kytarista Audioslave Tom Morello.

Reklama

Výběr článků

Načítám