Hlavní obsah

RECENZE: Emeli Sandé jen navázala

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětadvacetiletá Emeli Sandé se narodila ve Velké Británii a žije ve Skotsku. V roce 2012 vydala debut Our Version of Events, který byl tak úspěšný, že vyšla reedice a koncert k němu byl zaznamenán v roce 2013 na desce Live at the Royal Albert Hall.

Foto: Universal Music

Britka Emeli Sandé.

Článek

Není divu, že pod tlakem očekávání Sandé na čas vešla do ústraní a pečlivě chystala druhé album, stejně tak není divu, že vyšlo až čtyři roky po debutu.

Pakliže písně z něho ale ihned po svém singlovém zveřejnění putovaly na čela hitparád a vykazovaly v rámci r’n’b a soulu progres, například ve slyšitelném vlivu gospelu, ty na albu Long Live The Angels jen opakují schémata z repertoáru zpěvačky již známá. Žádný progres, žádná změna ani odvážný krok.

Foto: Universal Music

Obal nového alba Emeli Sandé.

Výjimkou je Garden s hostujícími rapery. Je však výjimkou jen v repertoáru Emeli Sandé, jinak je to běžný soul s mluveným slovem pro zpestření. Folkový nádech má Tenderly, ve které hostuje zpěvaččin otec Joel Sandé, zajímavější položku desky pak tvoří spíše skladby v pomalém či volnějším tempu, neboť přinášejí uvěřitelné emoce ve výrazu.

O hlasových kvalitách a zajímavé barvě zpěvu nelze pochybovat. O poutavosti nových písniček ovšem ano, byť deska nabízí celkem příjemný poslech.

Emeli Sandé: Long Live
The Angels Universal Music, 52:06

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám