Hlavní obsah

První pitva George Michaela nic neodhalila

Právo, jaš

První pitva zesnulého britského zpěváka a skladatele George Michaela nepřinesla žádné podstatné výsledky a je třeba udělat další testy, aby se určila příčina smrti. V pátek to oznámila britská policie.

Foto: Reuters

Britský zpěvák George Michael zemřel 25. prosince 2016.

Článek

Sdělila také, že výsledky dalších testů nebudou známy ještě několik týdnů. Smrt George Michaela, jenž skonal 25. prosince 2016, vyšetřují úřady jako „nevyjasněnou, ale nikoli podezřelou“.

To naznačuje, že policie nenašla žádné důkazy o násilném zločinu. Manažer zpěváka uvedl, že George Michael zemřel na selhání srdce ve svém venkovském domě. Pitva byla provedena ve čtvrtek 29. prosince.

Není jistě překvapením, že po umělcově smrti stoupl celosvětově zájem o jeho nahrávky. Jeho videa dominují v internetové hudební službě iTunes, kde má mezi deseti nejpopulárnějšími hudebními videy osm.

Dvojalbum Ladies & Gentlemen se osmnáct let po svém vzniku stalo nejprodávanějším v 37 zemích světa a zpěvák vede také u uživatelů internetových hudebních služeb Deezer a Spotify. Podle agentury AFP po smrti George Michaela stoupl poslech jeho hudby celosvětově o 3158 procent.

Britská média navíc tvrdí, že zpěvák pracoval na nových písních a že by mohla posmrtně vyjít až tři jeho nová alba. Na konci roku ostatně producent Naughty Boy řekl, že nová deska vyjde letos a je již prakticky dokončena.

„Nemohu se dočkat. Nevím, co můžu očekávat, upřímně řečeno, George je záhadnější než kdokoliv jiný. Takže jsem vlastně nadšený,“ konstatoval Naughty Boy, který současně dodal, že projekt s Georgem Michaelem považuje za nejzajímavější spolupráci, na níž se kdy podílel.

Reklama

Výběr článků

Načítám