Hlavní obsah

Kanye West si vzal do postele Taylor Swiftovou, Rihannu i Bushe

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký producent, skladatel a zpěvák Kanye West ví, jak na sebe strhnout pozornost. V červnu se mu to podařilo s videoklipem k písni Famous. S ní už v únoru po vydání alba The Life of Pablo oživil kauzu mezi sebou a Taylor Swiftovou, protože v textu rapuje i o možnosti sexu s ní. Klipem se mu podařilo vytočit i další celebrity.

Foto: ČTK/AP

Kanye West a Taylor Swiftová se nemají moc v lásce.

Článek

Byl to šok a média se nedokázala shodnout v tom, jestli šlo o nejlepší, nebo nejhorší počin Westa. Minimálně ale šlo o jeho nejkontroverznější videoklip. Kromě zmiňované Taylor Swiftové se v něm objevily v celé své nahotě i spící postavy Kim Kardashianové, Donalda Trumpa, Rihanny, Chrise Browna, Billa Cosbyho, George W. Bushe a dalších.

Mluvčí většiny celebrit jejich účast dementovali, a tak bylo evidentní, že šlo o voskové či jiné figuríny. V samotném klipu však některé z nich očividně dýchají. Nejvíce diskutované bylo zobrazení Taylor Swiftové. Podle médií jde o provokaci balancující na hraně.

Problémem se totiž stal text písně, v němž se zpívá: „Cítím, že já a Taylor bychom stále mohli mít sex. Proč? Udělal jsem tu čubku slavnou.“

Swiftová prý byla rozčilená a zděšená, a tak byť se zdálo, že její vleklý spor s Westem, který začal v roce 2009 na vyhlášení American Video Music Awards, kdy jí West vzal na pódiu mikrofon a řekl, že si cenu zaslouží Beyoncé, už skončil, opak je pravdou.

West se ve videoklipu Famous, který se natáčel tři měsíce, prý pokusil napodobit malbu Vincenta Desideria s názvem Sleep. „Není to o podpoře nebo nepodpoře lidí v klipu. Je to komentář o slávě,“ vysvětlil. A zatímco ho jeho fanoušci vynášeli do nebes jako uměleckého génia, jeho odpůrci tvrdí, že klip je urážlivý, nechutný a drzý.

Reklama

Výběr článků

Načítám