Hlavní obsah

Zemřel britský zpěvák George Michael, bylo mu 53 let

Londýn
Aktualizováno

Ve věku pouhých 53 let zemřel britský zpěvák George Michael. V noci z neděle na pondělí o tom informovala stanice BBC s odvoláním na oficiální oznámení jeho vydavatele. Podle zpěvákova manažera Michaela Lippmana byl příčinou smrti infarkt.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

George Michael - pražský koncert z roku 2011Video: Reuters

 
Článek

„S velkým zármutkem potvrzujeme, že zemřel náš milovaný syn, bratr a přítel George. Skonal doma o vánočních svátcích,“ uvedlo v prohlášení hudební vydavatelství.

Zpěvák zemřel v Goringu v hrabství Oxfordshire.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Zesnulý zpěvák na snímku z roku 2010

Žádné další informace o jeho úmrtí však jeho nejbližší nechtěli uvést. „Rodina si přeje, aby bylo v této těžké chvíli respektováno její soukromí,“ stojí dále v prohlášení.

„V této fázi se smrt bere jako nevysvětlená, ale nikoli podezřelá. Bude provedena pitva. Dokud se neprovede pitva, nebudou ze strany policie žádné další informace,”uvedla podle BBC policie. Podle agentury AP to řekla před sdělením Lippmana.

Skvělý umělec, vzpomínají kolegové

Smutek nad jeho úmrtím již vyjádřila řada popových hvězd. „Jsem hluboce šokován. Ztratil jsem drahého přítele, toho nejhodnějšího a velkorysého. Byl to i skvělý umělec,” uvedl britský zpěvák Elton John.

Zpěvačka Madonna na Twitteru připomněla, že odešel další velký umělec. Letos zemřel mimo jiné David Bowie či Leonard Cohen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám