Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Anděl Páně 2 táhne lidi do kin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za poslední víkend ovládl návštěvnost českých kin Anděl Páně 2. Do kinosálů přilákal 172 297 diváků, uvedla Unie filmových distributorů.

Písnička z filmu Anděl Páně 2

 
Článek

Anděl Páně 2 Jiřího Stracha je pohádkový vánoční příběh vhodný pro děti i rodiče. Všechny zve do světa, kde vítězí dobro a nejdrsnějším výrazem je spojení „mizero mizerná“.

Zatímco anděl a čert jdou hledat jablko poznání, které ztratili, na Zemi bojuje o existenci vdova s dcerkou, která se snaží obohatit skromný rodinný rozpočet mikulášskou koledou. To jí chtějí zkazit tři zloději a také zbohatlický švec.

Foto: Marlene Film Production / Česká televize

Jiří Dvořák

Foto: MFPČT/Vyhnálková

Bolek Polívka ve filmu Anděl Páně 2

Nejzábavnější na filmu je špičkování Ivana Trojana (anděl Petronel) a Jiřího Dvořáka (čert Uriáš). Čertík provokuje a zahořklý anděl se rozčiluje – s lidmi to přece myslel tak dobře a oni mu vůbec nejsou vděční.

Na druhém místě skončila Fantastická zvířata podle scénáře J. K. Rowlingové. Eddie Redmayne přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Zvířata však britskému kouzelníkovi v Americe utečou.

Třetí je nepříliš povedená americká komedie Pařba o Vánocích a Underworld: Krvavé války je název dalšího dílu americké akční série, který obsadil čtvrté místo. Upíří „smrtonoška“ Selene (Kate Beckinsaleová) se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Anděl Páně 2172 297
2.2.Fantastická zvířata a kde je najít37 778
3.-Pařba o Vánocích24 232
4.-Underworld: Krvavé války20 239
5.6.Trollové15 120
6.4.Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa12 751
7.3.Příchozí11 703
8.5.Bezva ženská na krku7 606
9.9.Lichožrouti6 821
10.7.Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny6 117
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám