Hlavní obsah

Čech podruhé vyhrál v britské soutěži skladatelů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český skladatel Tomáš Kympl obdržel ve Velké Británii už podruhé ocenění v soutěži The UK Songwriting Contest 2016, konkrétně v sekci instrumentální hudby za skladbu New York.

Foto: Monika Kornová

Tomáš Kympl

Článek

V letošním ročníku dvě jeho skladby nejdříve postoupily s vysokým hodnocením do semifinále a nakonec ve finále skladba New York zvítězila v kategorii Instrumental.

Porotci vybírali z tisíců skladeb a letos prý byli ohromeni jejich vysokou kvalitou. „Skladba New York vás vezme na vysoce zajímavou sofistikovanou hudební cestu, u které nikdy nevíte, kam vás dovede. Začíná jako povědomý současný jazz a najednou vás provede operou,“ řekl jeden z porotců, britský skladatel Jamie Serafi.

Tomáš Kympl jako jediný Čech vyhrál v soutěži už podruhé. Minulý rok zvítězil se svou skladbou Ave Maria v kategorii Open.

Pořadatelé uvádějí, že v porotě pracují špičkoví producenti a skladatelé, mimo jiné držitelé Grammy, Emmy nebo Brit Award – například producent Stuart Epps (Elton John, Robbie Williams, Oasis), skladatelka Shelly Peikenová (Christina Aguilera), producent Richard Niles (Paul McCartney, Kylie Minogue, Take That, Mariah Carey), producent Kipper Eldridge (Sting), country hvězda Lucie Diamond, na Oscara nominovaný autor filmové hudby Jamie Serafi a další.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám