Hlavní obsah

Jožo Ráž v roce 2018 končí, Elán může pokračovat bez něj

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lídr slovenské skupiny Elán Jožo Ráž (62) chce definitivně skončit v roce 2018. „Já končím, ale kapela může hrát, kolik jen chce,“ uvedl Ráž v rozhovoru pro deník Sme.

Foto: Petr Horník, Právo

Elán: zleva Jožo Ráž, Vašo Patejdl a Ján Baláž

Článek

Na poznámku redaktora, že časy největší slávy kapely jsou pryč, Ráž oponoval, že nikdy nebyli slavnější než teď. „Všechno máme maximálně vyprodané. Kluci ještě chtějí hrát, protože jsme slavní, a chtějí vydělávat. Já však za rok a půl končím. Na padesáté výročí kapely. Měl jsem skončit už dávno, ale teď je to definitivní. Má hudba bude bojovat navěky, bude se hrát věčně,“ dodal neskromně.

Na otázku, proč chce skončit, odpověděl Ráž, že je nesnesitelně slavný a udělal už toho dost. „Už se mi nechce. Zastávám teorii, že skončit je potřeba tehdy, kdy tě lidé žerou. Když je už nebudeš zajímat, tehdy už bude pozdě, tehdy se může člověk jen zastřelit,“ řekl.

Lídr Elánu si svou budoucnost představuje tak, že bude sedět doma a bude mít vypnuté telefony. „Po ničem jiném než po samotě netoužím. Ze všech stran se na mě vrhají lidé a říkají: vyfoť se se mnou, řekni něco mámě do telefonu, stokilový chlap mě vyruší u oběda a musím být k němu slušný. Stále mě otravují, nemůžu jít ani do obchodu. Tak raději nechodím nikam. Lidé, jako veřejnost, jsou velmi nevychovaní. Je to velmi těžké s touto popularitou,“ dodal.

Ráž připustil, že stále miluje koncerty. „Pokud jednou dostaneš takovou energii od lidí jako na koncertech, už jsi závislý do konce života. Energie od lidí mi také zachránila život,“ konstatoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám