Hlavní obsah

Ve StarDance zvítězil herec Piškula

Vítězem osmé řady televizní taneční soutěže StarDance aneb když hvězdy tančí se v sobotu večer stali herec Zdeněk Piškula a jeho taneční partnerka Veronika Lálová. Soutěžní páry tančily čtyři tance, z nichž pouze tři známkovala porota.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Piškula a Veronika Lálová

Článek

Piškula s Lálovou nejprve zopakovali svou úspěšnou rumbu z minula. „Byla mnohem lepší,“ hodnotil pozitivně porotce Jan Révai a o zlepšení hovořila i jeho kolegyně Tatiana Drexler. Podle ní to byla rumba hodná profesionálů.

„Všechno skvělé. Ale mně v tom finále pořád něco chybí, přidaná hodnota,“ hodnotil druhé tango porotce Zdeněk Chlopčík, jemuž chyběl přesvědčivější výraz. Drexler s Balašem s ním ale nesouhlasili. I Chlopčík ale nakonec známkoval tanec číslem devět.

Dvojice následně ještě znovu předvedla emotivní scénický tanec s příběhem o Romeovi a Julii. Na závěr tančila volným stylem karnevalovou sambu, přičemž Piškula přidal brazilský bojový tanec capoeiru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Finálisté StarDance. Zleva: Jana Plodková a Michal Padevět, a Veronika Lálová a Zdeněk Piškula, Eva Krejčířová a Ondřej Bank.

Jana Plodková a Michal Padevět zahájili večer cha-chou. Herečka si o den dříve zlomila zápěstí a tančila se sádrou na ruce. „Chyběla mi rychlost,“ podotkla Drexler, která jinak ocenila techniku tance u Plodkové.

Druhým tancem, tangem, ale pár dojem napravil. Porota jej ohodnotila samými desítkami.

Ve třetím vystoupení Plodková s Padevětem zatančili slowfox. Chlopčík o něm řekl, že takto se netančí ani na soutěžích. Drexler doplnila, že měla pocit, jakoby se dívala na nějaký světoznámý muzikál.

Závěrečný volný tanec byla kabaretní groteska.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jana Plodková a Michal Padevět

Bývalý alpský lyžař Ondřej Bank s Evou Krejčířovou začali jivem. „To byl rytmický masakr, musím říct. Tak polovina byla mimo rytmus,“ komentoval výkon Radek Balaš, který zapochyboval i o tom, jestli to vůbec byl jive.

Druhé tango už působilo lépe. „Pořád to gradovalo, mně se to líbilo i přes technické nedostatky,“ chválil Chlopčík a později porota pochválila i scénický tanec. Volný styl na závěr byl svérázný. Bank s Krejčířovou tančil na hudbu z filmu Pulp Fiction a do první poloviny nastoupil v kombinéze a lyžích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Bank a Eva Krejčířová

Jak tance bodovala porota
Jana Plodková a Michal Padevět
cha-cha: 36, tango: 40, volný styl: 38
Zdeněk Piškula a Veronika Lálová
rumba: 39, tango: 38, volný styl: 37
Ondřej Bank a Eva Krejčířová
jive: 30, tango: 34, volný styl: 40

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám