Hlavní obsah

Nadační fond Lucie zve na vánoční koncert

Právo, kul

Již sedmý vánoční benefiční koncert pořádá v pátek 9. 12. v pražském kostele sv. Šimona a Judy Nadační fond Lucie ve spolupráci s Galerií La Femme. Koncert bude spojen s dražbou obrázků dětských pacientů a obrazů spřízněných výtvarníků.

Foto: ČTK

Na koncertu vystoupí Český národní symfonický orchestr pod vedením dirigenta Libora Peška se sólistou Václavem Hudečkem.

Článek

Na koncertu vystoupí Český národní symfonický orchestr pod vedením dirigenta Libora Peška se sólistou Václavem Hudečkem, sólisté baletu Národního divadla a studentky pražské taneční konzervatoře a Dětská opera Praha. Představení začíná v 18.30 hodin, vstupné je dobrovolné.

Historie nadačního fondu Lucie, který se věnuje dětským i dospělým pacientům s urologickými onemocněními, sahá až do roku 1991, jeho sídlem je urologická klinika v Praze 2 Ke Karlovu a nese jméno dnes už dospělé pacientky, která se narodila s vrozenou vadou páteře. Poškození nervů močového měchýře při jedné z operací ji ohrožovalo na životě.

„Vybrali jsme Lucku, protože byla a je nejen skvělá pacientka, ale i jedna z našich prvních,“ vysvětluje zakladatel dětského oddělení kliniky, předseda správní rady nadačního fondu a bývalý přednosta urologické kliniky Jan Dvořáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám