Hlavní obsah

Nová alba: Rolling Stones, Kate Bush či The Weeknd

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alba velkých jmen se objevují na konci letošního roku na trhu a cílí na publikum, které vymýšlí vánoční dárky pro své nejbližší. Je tu novinka skupiny Rolling Stones, koncertní trojalbum Kate Bush nebo aktuálka kanadského zpěváka, jenž si říká The Weeknd.

Článek

Rolling Stones: Blue & Lonesome

Foto: Universal Music

Nová alba

Po dlouhých jedenácti letech vydává britská skupina Rolling Stones nové studiové album. Jsou na něm však pouze coververze bluesových písní jejích oblíbenců. Jde tedy spíše o poctu stylu a starým časům, než o přínosnou novinku se současným rukopisem formace.

Kate Bush: Before The Dawn

Foto: Warner Music

Nová alba

Koncertní trojalbum britské zpěvačky Kate Bush bylo nahráno v Londýně v době mezi srpnem a říjnem roku 2014. Přináší živé provedení skladeb, které rozhodovaly o její kariéře, a také důkazy o jejím mimořádném interpretačním talentu.

The Weeknd: Starboy

Foto: Universal Music

Nová alba

Nová deska kanadského zpěváka, který si říká The Weeknd, měla být potvrzením jeho úspěšné cesty do mainstreamu. Výsledek je solidní, každopádně rok staré album Beauty Behind the Madness bylo ve všech ohledech přesvědčivější.

Kungs: Layers

Foto: Universal Music

Nová alba

Kungs je Valentin Brunel, francouzský dýdžej, producent a hudebník, který vydal své první sólové album. Layers přináší tucet skladeb, pod které se podepsal, a jež mají pevný houseový základ, přitom vcelku přirozeně koketují s popovou náladou.

Neil Diamond: Acoustic Christmas

Foto: Universal Music

Nová alba

Třiatřicáté studiové album amerického zpěváka Neila Diamonda přináší sváteční písničky prezentované s akustickými nástroji. Na desce jsou jak původní, jedna celá z pera samotného Diamonda, tak tradicionály, které Diamond upravil. Je to příjemná deska na vánoční dny.

Iva Marešová, Aliaksand Yasinski, Muchael Vašíček: Kéž bouře by přišla

Foto: archív Ivy Marešové

Nová alba

Vyšla jedna z nejpozoruhodnějších českých desek posledních týdnů v tomto roce. Zpěvačka a skladatelka Iva Marešová na ní se svými hudebními souputníky spojila slovanskou melodiku s folkovými kořeny, které její kariéra má, a tomu všemu dala ve výrazu až rockovou energii.

Pražský výběr: Na Václavskym Václaváku

Foto: Warner Music

Nová alba

Kapela Pražský výběr právě absolvuje velký koncert v pražské O2 areně. Namísto slibovaného nového alba na něm bude prodávat dvojCD, na němž jsou nahrávky z osmdesátých let, tedy ještě s Ondřejem Soukupem na postu baskytaristy.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám