Hlavní obsah

Britský komik Eddie Izzard vystoupí v Praze

Právo, kul, jaš

Britský komik Eddie Izzard se poprvé představí v Praze. V Kongresovém centru nabídne v pondělí 5. prosince svou show Force Majeure Reloaded. Poslední vstupenky jsou ještě k dispozici. Vystoupení, které odstartuje ve 20 hodin, proběhne v anglickém jazyce bez překladu.

Foto: ČTK/AP

Eddie Izzard vystoupí v České republice poprvé.

Článek

Izzard je nejenom populární britský herec, ale též možný budoucí londýnský starosta, maratonský běžec a špička žánru stand-up comedy. V Kongresovém centru předvede svou show, se kterou vyprodal i slavnou newyorskou Madison Square Garden.

Je proslulý tím, že se při představeních nebojí odvázat a často vystupuje v kostýmech s ženskými elementy. Jeho humor je ovlivněn Monty Pythony, zejména pak přeskakováním od tématu k tématu a v silné improvizaci. V roce 1999 byl hostem televizního speciálu k třicátému výročí založení skupiny komiků a John Cleese o něm prohlásil, že byl zbloudilým Pythonem.

Scénáři se Izzard jako dyslektik prý nikdy neřídí, respektive ne při svých show. Daří se mu nicméně také jako herci. Hrál už například po boku Toma Cruise, George Clooneyho, Matta Damona nebo Brada Pitta. Pořadatelé slibují vyšperkovaný humor v neopakovatelném podání.

Reklama

Výběr článků

Načítám