Hlavní obsah

Do kin míří film Miluji tě modře

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Romantická komedie o jednom zamilovaném malíři, dívce z výlohy, žárlivém vrhači nožů a hlavně o lásce, má název Miluji tě modře, natáčí ji režisér Miloslav Šmídmajer a premiéru bude mít 26. ledna 2017.

Nová upoutávka na film Miluji tě modřeVideo: Bioscop

 
Článek

Hlavní postavou je 33letý malíř David Bárta (Václav Jílek), který žije pod jednou střechou s matkou (Táňa Medvecká) a jehož záletný otec (Vladimír Kratina) ho neustále zásobuje osvědčenými radami, jak dobývat ženy.

Když jednou ve výloze klenotnictví spatří krásnou aranžérku Terezu (Denisa Nesvačilová), na první pohled se do ní zamiluje. Jenže Tereza má přítele Igora (Rosťa Novák), artistu, rapla a žárlivce, který to zatraceně dobře umí s noži. Přesto se David snaží Terezu zaujmout a získat její sympatie. Už se zdá, že se mu to daří, když náhle Tereza záhadně zmizí…

Foto: Bioscop

Romantická komedie Miluji tě modře.

Romantická komedie vzniká podle scénáře Jaroslava Papouška (1929–1995), který napsal a režíroval například sérii komedií o rodině Homolkových a pro Miloše Formana napsal scénáře Černého Petra a Lásek jedné plavovlásky.

Na otázku, proč si vybral tento scénář, Miloslav Šmídmajer odpovídá: „Těch důvodů je více. Znal jsem se s Jaroslavem Papouškem, Miroslava Ondříčka jsem považoval za blízkého přítele a vím, že ten scénář měli rádi. Já se zamiloval do závěrečných milostných scén, které jsou nesmírně něžné, vtipné, hravé a opravdu mě baví. A po trochu třeskutých komediích jsem měl chuť natočit jiný typ filmového vyprávění – kultivované, lehké, výtvarné…“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám