Hlavní obsah

Pražský výběr podpoří Vojta Dyk, David Koller i Monkey Business

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Pražský výběr chystá koncert v pražské O2 Aréně 7. prosince pod názvem eR – Last or Forever. Na pódiu budou i desítky dalších hudebníků.

Foto: Jan Malíř

Pražský výběr

Článek

Skupina klasických českých rockerů se rozhodla, že sama nedělá dostatečný „rachot”, a tak pozvala Český národní symfonický orchestr pod vedením dirigenta Metropolitní opery v New Yorku Stevena Mercuria, který řídil mimo jiné koncerty Stinga či Pavarottiho.

Na pódium se dostane přes sto účinkujících - třeba i David Koller, Vojtěch Dyk, Monkey Business s Matějem Ruppertem, Gabriela Beňačková, Iva Pazderková nebo DJ Roxtar. K Pražskému výběru se kromě toho připojí bývalí členové Jiří Tomek a Ondřej Soukup.

Foto: Petr Horník, Právo

Vojtěch Dyk, je rovněž producentem nastudování Mše.

Choreografii večera připravil Yemi AD, obří scénu a efekty architekt a pódiový designér Martin Hruška. „Tak komplikovaná akce, jako je chystaný koncert, pro nás znamenala rok a půl příprav, vrcholné nasazení, tisíce mailů a telefonátů, desítky schůzek a neuvěřitelné množství odpracovaných hodin. I proto věřím, že všechno klapne na sto procent a diváci si přijdou na své,“ řekl Michael Kocáb.

Reklama

Výběr článků

Načítám