Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Fantastická zvířata prudce klesají, ale Vaianu porážejí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantasy snímek Fantastická zvířata a kde je najít po prvním týdnu v žebříčku návštěvnosti českých kin rychle klesá (z 203 188 diváků za víkend na 66 311). Pořád ale poráží druhý film Odvážná Vaiana.

Foto: Disney

Pohádkovou Vaianu porazil v českých kinech snímek Fantastická zvířata a kde je najít

Článek

Režisér David Yates natočil Fantastická zvířata podle scénáře J.K. Rowlingové a obsadil Eddieho Redmayna, Dana Foglera, Colina Farrella, Rona Perlmana a další. Newt Scamander ve filmu přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Zvířata však britskému kouzelníkovi v Americe utečou.

Na druhém místě skončila animovaná Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa. Film je o nebojácné dospívající dívce, která se vydala na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj národ. Cestou potká Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní.

Film pobavil ještě dříve, než se dostal do kin, malou kuriozitou. Jmenoval se původně Moana, jenže musel být přejmenován. Moana (Anna Moana Rosa Pozzi) byla totiž italská pornohvězda z osmdesátých let, protagonistka snímků jako Fantastica Moana, Diva Futura a Ecstasy. Později vstoupila i do politiky a ve 33 letech zemřela. Italské stránky k heslu Moana ukazují obsah, který by děti mohl překvapit, a tak se studio Disney rozhodlo změnit titul. [celá zpráva]

Foto: Falcon

Amy Adamsová (Příchozí)

Americký sci-fi hit Příchozí je třetí stejně jako minule. Podle recenzí jde o vizuální skvost s inteligentním scénářem, jaký tu už dlouho nebyl. Líčí setkání s mimozemšťany. Elitní tým v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adamsová) má zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Fantastická zvířata a kde je najít66 311
2.-Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa17 162
3.3.Příchozí14 495
4.2.Trollové11 592
5.4.Anděl Páně 211 228
6.5.Bezva ženská na krku9 816
7.8.Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny6 591
8.4.Lichožrouti5 913
9.7.Pohádky pro Emu5 807
10.10.Noční zvířata5 149
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám