Hlavní obsah

Norah Jones poprvé v ČR. Zazpívá na Colours

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavná americká zpěvačka Norah Jones poprvé vystoupí v České republice. Pozval ji festival Colours of Ostrava 2017.

Foto: Colours of Ostrava

Norah Jones

Článek

Norah Jones se objevila v roce 2002 a s debutem Come Away With Me udělala okamžitě díru do světa. Uhrančivý, téměř meditativní hit Don’t Know Why zněl tehdy všude. Její přecházení mezi popem, jazzem či folkem okouzlilo milióny lidí a tichý neokázalý projev, jemně odvažované nuance a sametově zbarvený hlas uhranul i porotce na cenách Grammy.

Další alba Feels Like Home (2004), Not Too Late (2007) nebo The Fall (2009) se držela podobného stylu. Debut sice nepřekonala, ale nabídla slušnou kvalitu. Současně se ale hudebnice věnovala i kapelám The Little Willies a Puss N Boots. Kompilace …Featuring Norah Jones pak ukázala ještě širší možnosti, když se spojila s umělci z různých žánrů - Willie Nelsonem, Outkast, Herbie Hancockem i Foo Fighters.

Letos Norah vydala desku Day Breaks, kde se opět projevuje její láska k blues, jazzu i folku.

„Mám pocit, že snad ani není nutné více dodávat či vysvětlovat. Norah Jones jsem si na Colours of Ostrava přála již dlouho, je to splněný sen, který budeme příští rok společně s návštěvníky sdílet,“ uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

„Zpěvačka se se svým koktejlem skladeb na pomezí jazzu, folku, country, rocku i popu, výrazných melodií a osobních textů na náš festival skvěle hodí,“ dodala.

Norah Jones na festivalu vystoupí vedle Imagine Dragons, Birdy nebo Moderat.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám